Threads - mitt førsteinntrykk av plattformen

I kjølvannet av utrullingen av det sosiale mediet kalt Threads, føler jeg for å dele noen tanker om Meta's nyeste bidrag til den digitale verden. Med en brakstart, kapret Threads over 50 millioner brukere i løpet av det første døgnet etter lanseringen. Tidligere kjent under prosjektnavnene Barcelona og P92, er denne plattformen posisjonert til å gi Twitter en seriøs utfordring.

Å opprette en konto på Threads er enkelt nok - du kan egentlig bare logge inn ved å bruke Instagramprofilen din. Men, ikke riktig enda. Med mindre du benytter et smutthull via VPN, eller oppretter en ny Apple-ID med base i f.eks. USA eller England.

For oss i Norge, og Europa generelt, er ikke Threads offisielt tilgjengelig på grunn av strenge personvernregler.

Mitt førsteinntrykk av Threads er blandet. Plattformen fremstår med en umiddelbar god vibe og positivitet. Samtidig er det mye støy i form av brukere som prøver å høste likes med innlegg som "lik hvis dette er din første dag på Threads", eller gjenbruk av gamle virale innlegg som kjolefargens evige debatt: blå og svart eller gull og hvit?

Så langt ser det ut til at plattformen domineres av kjendiser og influensere, trolig på grunn av algoritmen som prioriterer profiler med mye engasjement. Da jeg først opprettet min konto, valgte jeg å følge alle jeg allerede fulgte på Instagram - et tall som overstiger 2000. Jeg fant raskt ut at bare fordi noen deler gode bilder eller er venner, betyr ikke det nødvendigvis at de vil levere kvalitetsinnhold her på Threads. Så jeg tok en kjapp retrett, avfulgte alle, og startet på nytt. Et tips til alle nye brukere - kanskje det er best å være selektiv når du velger hvem du vil følge her.

En interessant teknisk detalj er at Threads er bygget på en protokoll som heter ActivityPub. I teorien betyr det at det kan bli desentralisert, noe som betyr at Threads' server (threads.net) skal kunne kommunisere med andre plattformer og servere. Så for eksempel, vil en Threads-bruker teoretisk kunne følge meg på Mastodon-serveren falk.cafe, og vice versa.

Threads er ennå i sin barndom, og det er interessant å se hvordan det vil utvikle seg i fremtiden.

Forrige
Forrige

Tenk om Snapchat var en pub, og Facebook en café

Neste
Neste

Fremtidens sosiale medier er desentralisert